Den Beste Koreanske Kimchi Oppskrift, Korea’s nasjonalrett

Den Beste Koreanske Kimchi Oppskrift, Korea’s nasjonalrett

Denne kimchi bruker hele kål blad, som gjør det mer arbeidskrevende enn de andre variasjonene av Kimchi, fordi du må ta deg tid til å spre krydret pure blad for blad.
Det er mer arbeid, men dette er den tradisjonelle stilen.

Ingredienser:

1 hode Napa kål, skåret på langs, kvart
5 spiseskjeer av steinsalt
3 oz av koreansk tørrfisk, strimlet (bugeochae)
1 medium daikon reddik, omtrent 1 pund, skåret i to-tommers fyrstikker
1 bunt vårløk, skåret i to-tommers biter
½ av eple, most
En spiseskje av ingefær, hakket
2 ss hvitløk, hakket
½ løk, most
1/4 kopp av saltede reker (saewoo juht)
1/4 kopp av ansjos fiskesaus
1/4 kopp lance fish saus
1/4 kopp av plommeekstrakt
2 ss søt rismel
1 1/2 til 2 kopper koreanske rød chili pepper flak (gochugaru)

Fremgangsmåte:

1. Ris paste/lim: i en liten kjele, tilsett rismel og 2 kopper vann over høy varme. Kok opp, og deretter reduser varmen til middels lav. Kok i 20 minutter, vispe hele tiden, inntil væsken tykner til en båndlignende konsistens, og du kan se bunnen av kjelen mens du visper. Sett til side for å avkjøle.

2. Tilsett 1 kopp vann inne i en stor skål, oppløs 2 ss bergsalt. Putt Napa kålen i bollen og gni bergsalt på hvert blad. La kålen ligge i bollen i 5 timer, deretter snu dem og la dem der i ytterligere 5 timer. Etter 10 timer tømmes alt overskudd av vann vekk.

3. Bløt tørrfisken med en halv kopp med varmt vann. Sett det til side for kimchi pasten.

4. Kimchi paste: I en stor bolle, kombinere daikon reddik, vårløk, ingefær, hvitløk, salt reker, ansjos fiskesaus , lance fiskesaus, plomme ekstrakt, ris lim, tørrfisk, koreansk rød chili pepper flak, og bland alt så det blir en slags paste/lim.

5. Ta kålen opp i bollen og gni pasten inn i hvert enkelt blad.

6. Pakk kimchien i tette krukker eller containere med tettsluttende lokk, eller dekk tett med plast, noe som gjør at det ikke er eksponert for luft. La kimchien sitte i romtemperatur i minst 2 dager, eller lenger hvis du ønsker en sterkere smak. Deretter sett den i kjøleskap i ytterligere 5 dager.


Her kan du bestille Kimchi til Norge dersom du ikke vil lage det selv med det første så du alikevel kan få smakt denne fantastiske fermenterte Koreanske nasjonalretten. Matvarer -> Kimchi

previous arrow
next arrow
PlayPause
ArrowArrow
Shadow
Slider

Kimchi er en av de beste fermenterte probiotiske rettene man kan lage. Den tilfører tarmfloraen gode bakterier som er med å bidra til en sunn tarmflora og et bedre immunforsvar. Kimchi kommer fra Korea hvor det er nasjonalretten deres og har blitt populær verden over.

Der finnes også en vegan versjon av Kimchi. Her byttes fiskeproduktene ut med Kombu som er en type tang men kan få kjøpt på nettet og i noen helsekostbutikker. Dette er fordi denne sjøsmaken er en viktig del i Kimchi. Så her er en liten video med en vegan versjon av Kimchi…

{"slidestoshow":"3","slidestoscroll":"1","loop":"true","dots":"true","arrows":"true","autoplay":"false","autoplay_interval":"3000","speed":"300"}

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *